Stuntsteps

De Stuntstep : je kunt ermee op straat steppen maar zoals de naam al zegt is hij vooral bedoeld om er tricks mee te doen, op straat of in een skatepark!!!
De meeste onderdelen van de stuntstep worden uit één stuk gemaakt. Stuntsteps zijn robuuster, lichter en wendbaarder dan de gewone step. Opvouwbare steps zijn niet goed om mee te stunten! De stuntstep is ook voorzien van een rem. Het is zeker aan te raden om bescherm-materiaal te dragen: knie- en elleboogbeschermers en een helm!

Stuntstep Sjaak Bosch venlo

De ene stuntstep is de andere niet! Er zit terdege verschil in het stuur, het deck, de clamps, headset, downtube,  de wielen, de lagers etc. Allereerst het stuur, bestaande uit de T-bar, handvaten en bar-ends. Het material waaruit de T-bar gemaakt is, heeft alles te maken met kwaliteit, sterkte en gewicht. ........... Er is verschil in breedte van het stuur. Hoe breder het stuur, des te beter kun je de klappen en oneffenheden van onderuit opvangen. Ook voor bar-spins is een breder stuur fijner. Handvaten zijn er in verschillende maten. Bij het deck ga je niet alleen uit van de kleur en prints. Er is ook verschil in breedte en concave. Betere steps hebben bredere decks. Concave is de holling in de breedte van het deck. Dit is belangrijk voor de grip c.q. het voetcontact.
Heel belangrijk is de IHC compression. De goede combinatie van fork en headset, lagerset, zorgt er voor dat de bar-spin als de tail-wip perfecter gaat.
Bij de verbinding van de T-bar, headset, downtube, fork, deck etc. heb je te maken met clamps, shim, axles, bearings etc.
De wielen kun je in verschillende grootte krijgen, tot wel 125 mm. De kwaliteit van de wielen, de lagers en spacers bepalen voor een groot deel de rol-capaciteit van de wielen.

Al met al heel wat verschillen, die je wel moet weten voordat je een stuntstep gaat kopen!
Laat je informeren bij Funsports Sjaak Bosch!!!!!
Voor de prijs hoef je het niet te laten: die is concurrerend met de prijzen op internet!

 

 

Jelle is hier in de winkel zijn nieuw Ryan Williams bar aan het testen.